En underbar helg i San Diego

Denna lördagen till söndagen åkte vi på en tripp till San Diego!

Vi började vår resa vid halv 9 tiden och åkte ner till San Diego, ca 2 timmar härifrån! Det var ingen trafik så det flöt på väldigt bra hela vägen.. Det vi ville åka dit ner för mest var SeaWorld. Tänk er som ett nöjesfält fast vattenland.. alltså, inte med så mycket vattenattraktioner men med späckhuggare, delfiner, sjölejon, valar mm.

vi kom in på Seaworld vid 11 tiden och började med att gå på en Sjölejon show, där dom visade upp massa konster och det var roligt att se på! EFter det skyndade vi oss direkt till späckhuggararenan där det skulle vara en show såklart!! showerna är ca 25 minuter så det är ganska lagom tid! Showen var helt fantastisk! Det går inte ens att förklara hur vackra späckhuggare är i verkligeheten och dom var så himla grymma!! Det var en jätte gigantisk späckare, en mellan och en lite mindre! Det var en stor arena och vi satte oss på 5 raden längst fram! Det stod Zoak Zone, vilket menas att det är stor risk att man blir väldigt blöt! Karro och jessica köpte vattenponchos men jag hade ombyte med mig så jag skippade det!! Och herregud vad tur det var att tjejorna köpte, för dom blev pissblöta (jag klarade mig precis)... Späckhuggarna hoppas flera meter i luften och när dom landar så skvätter det väldigt mycket vatten och dom gör även väärldens skvättar med deras bakfenor!! Dränker halva publiken, men kul var det! ;) Efter denna fantastiska showen så gick vi och åt på ett buffé ställe där karro och jessica tog en pizza och jag en pasta! därefter gick vi och strövade runt lite och kollade i olika akvarium, kollade på rockor, åkte lite vattengrejor där jag förövrigt blev PISSBLÖT !! Tänk er colorado, fast med mycket värre vattengrejer! Den var kortare men du blev dränkt helt enkelt. inte en människa var torr!! Vi åkte även en annan bergochdal bana/vattengrej och åkte en simulator som var som om man satt i en helikoper i antarktis! Jätte coolt och verkligt!
Vi kollade även på massa söta pingviner, vitvalar, hajjar mm men det var väldigt tråkigt för av någon anledning så var delfinshowen stängd denna helgen :( Det hade vi verkligen velat sett men vi hade en toppendad ändå och fick sett många saker, så det var ändå okej. Det fanns ett annat ställe, där folk hade köpt till att mata och "träna" delfinerna så där stod vi och kollade en stund och dom var så fina och hoppade och var duktiga! Har filmat och tagit massa kort som ni får se när vi kommer hem!!

Klockan tickade på och vi fick reda på att kl 20.30 var det en specialshow med späckhuggarna så vi ville gärna stanna på den och det var perfekt med tiden. Vi åt middag medans vi väntade på att showen skulle börja och sen gick vi dit i god tid för att få bra platser! Vi satt ungefär på samma ställe som på första showen. Denna showen var ju i mörker och skötarna pratade ingenting utan det var bara musik som gick och olika ljus och grejer och det var något av det coolaste vi sett i hela vårt liv !! Alltså, det var så fint och man satt som i chock hela tiden och jag skulle kunna gå på den 10000 gånger i rad och aldrig tröttna!!

Efter detta så stängde parken och vi åkte till ett hotell som vi tittat ut innan. När vi kom dit var det fullt så vi åkte vidare till ett annat 100 meter bort! Holiday Inn hette det och det såg inte så fräsht ut på utsidan men på insidan var det jätte fint faktiskt och rummet bestod av två stora dubbelsängar och toa! :) vi gjorde oss iordning för kvällen och sen satte vi på en film! Efter det somnade vi gott som 3 små barn!


SÖNDAG:
I dag gick vi upp vid 8 tiden och gick ner och åt frukost på hotellet som var riktigt gott ! Därefter gjorde vi oss iordning och checkade ut och åkte till vår första destination för dagen. Coronada Island, en halvö som var väldigt mysig och fin! Vi åkte till stranden och gick runt och kikade lite och det var jätte fint! Tyvärr har vi inte haft så bra väder i helgen.. eller det har ändå varit sol, fast bara 17 grader, så det blåser kallt! Efter det åket vi till en historisk och känd stadsdel som heter GasLamp Quarter. Det var lite som Downtown. En lång gata med massa restauranger, pubar mm. Där gick vi och strosade runt och sen åt vi pizza till lunch ! jag var såå sugen på en god hawaii pizza och tog detta. När maten kom så såg min såå äcklig ut !! Det fanns ingen tomatsås på den :( det sänkte min pizza mycket och den var äckig !! Efter detta åkte vi vidare till vår sista destination Mission Beach, den livligaste stranden i San Diego och det var det verkligen ! En riktigt typisk amerikansk beach med strandpromenad där folk gick, cyklade, åkte inlines, hängde mm. Stranden var dock inte så fin, men hela stället var coolt! Dom hade en resturang där man kunde prova att vågsurfa, as häftigt men man fick inte gå in och titta om man inte åt där, så vi skippade det! Efter det gick vi även och kollade på lite folk för det KRYLLADE av människor för dom firar påsk idag. Dom firar inte på påskafton, utan påskdagen. Så parken var proppfylld av familjer, släkt mm som spelade fotboll, grillade och lyssnade på musik! Sen när vi kände oss klara gick vi till bilen.

VET NI VAD SOM HÄNDE NÄR VI STOD VI ETT ÖVERGÅNGSSTÄLLE????
Hela marken började skaka och alla tre tänkte att vi fått yrsel, sen kollar vi på varandra och karro utbryter: det är jordskalv... vi bara står och kollar och tittar på allting!! Hela marken gungade, vi gungade, bilarna skakade, skyltarna gungade... Det går verkligen inte att förklara hur det kändes, men det var läskigt, men samtidigt riktigt coolt att få vart med om det på dagen !! Den var uppmätt till 6.9 på rithlerzskalan, vilket är ganska mycket vad jag förstått! Det sägs att det ska vara 3 jordskalv här per år, och nu har det redan vart 2 på 3 veckor, scary!!
Så efter denna lilla händelse så åkte vi till en pinkberry och köpte varsin god yogurtglass med frukt där! Sen åkte vi hemåt och nu har vi bara bloggat och nu ska jag o karro se klart filmen från igår !! :)

Hoppas ni alla mår jätte bra där hemma för här lever vi otroligt gott och i veckan ska det dessutom ska det bli 32 grader , sköönt!

Puss till alla nära och kära, älskar er ♥

                                                                      

Pappa, såhär ser alla lastbilar ut i USA, jätte konstigt!!


Kommentarer
Namn: Emma Slemma

Kul att se att du får lite sömn med kära annika. Du sover med stil! MOHAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHHAAAAAAAAAAAA

2010-05-05 @ 12:43:08

Kommentera inlägget här:

Du heter?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Skriv gärna din bloggadress här:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0