Precis ätit !

so, now we practice some english ;) hihi.. Today was a great day in scool and it went very fast! we have only speaking at thuesdays, so it´s very fun!

I have just eaten and karro and jess are on a little trip right now, but they coming back pretty soon! Now i speaking to sofia on skype and soon i´m going to speak with johan!


Here are some more pitcures from Universial Studios!! Enjoy!
Kisses ♥

                                                       min shotglas !:D


Helgen som varit !!

hej allihopa!

Vi har haft väldigt mycket att göra denna helgen så har inte hunnit varken blogga eller lägga in bilder! Här kommer en liten resumé om hur vår helg har varit! Det har verkligen varit kanonväder. Ca 26 grader hela helgen och även idag.. I veckan ska det bli kallare, molnigt och lite regn, hoppas vädergudarna ändrar sig!! ;)

Lördag:

 Dagen började med att vi tog lite sovmorgon och gick upp runt halv 10. Vid halv tolv var vi klara för avfärd mot dagens mål: Hollywoodskylten! Vi hoppade in i bilen och ställde in GPS på en adress som vi hittat på internet! Det finns miljoner olika adresser för att komma till skylten, så vi tog en som vi tyckte lät bra! När vi kommer fram till adressen är det helt fel.. vi kommer in i en stor park med massa golfbanor, människor som har kalas och 1000 vägar som vi trodde ledde upp till Skylten.. Vi frågade en man och han gav oss vägvisning till dit han trodde det var! När vi kommer fram  , högt upp på ett berg är det jätte mycket bilar och folk och vi tänkte, yes vi hittade det. var det verkligen såhär enkelt? Nej, självklart inte! När vi kommer upp och kollar på den vackra utsikten ser vi hollywood skylten några berg bort :( Vi hade kommit till ett Observatorium där det var jätte fin utsikt! Vi åkte vidare och tillslut efter mycket letande hittade vi äntligen skylten!! Det var grymt coolt och man står snett nedanför den till höger. Så vi tog jätte mycket bilder och sen åkte vi därifrån!! Det är så sorgligt att hela vår dag gick ut på att åka bil när det var 28 grader ute :( Men sånt e livet.. vi kommer ha mycket sol ändå förhoppnignsvis! :)

Efter det åkte vi till Malibou för att käka middag! Det blev en jätte god köttbit och potatis på en helt okej restaurang! Efter det åkte vi hem snabbt och bytte om och sen drog vi iväg till Cal State (ett universitet i LongBeach) där vi skulle träffa Joakim, en nyfunnen vän ;) Han bodde i en studentkorridor så det var kul att se hur det såg ut där och uch och fy så litet hans rum var!! (mycket mindre än min brors, Daniels) Klockan bara sprang iväg och efter några timmars prat hade klockan blivit 01.30 pm. Det var bara att gå och lägga sig på direkten för söndagen var en ny spännande dag med massor aktiviteter! 

Söndag:

Denna helgen var en riktig turist helg för oss, så då passade vi även på att gå på Walk On Fame, en gata med massa stjärnor i marken i Hollywood med kända personer! Dock valde vi helt fel dag, en söndag med strålande sol och miljoner människor på gatorna! Vi gick en liten bit fram och tillbaka och sen hoppade vi in i bilen igen och åkte vidare för en Lunch i Bevely Hills. Vi lunchade med karros kompis Lisa och hennes två kompisar. En från sverige och en från skottland, så det blev en engelsk lunch, kul men lite jobbigt! Vi satt på beverlys huvudgata och spanade förfullt efter kändisar, men vi hade otur och såg inte en enda :( Efter det så åkte vi hem till oss och tränade! Invigde mina nya springskor och det var ritkgit gött att springa längs stranden och kolla på alla fina hus i det fina vädret! När vi tränat klart slängde vi i oss lite pasta och sen vid 8 pm (kvällen) så åkte vi hem till Lisa. Hon är aupair hos en familj i Los Angeles och vi hade filmkväll där. Såg på 2012, men såg inte klart den för det blev så sent innan vi ens satte på den! Hennes "familj" bodde i ett jätte fint hus och hon hade ett underbart fint sovrum, lyxigt! Pappan i familjen hade ett helt rum med guldskivor , han hade jobbat med film!

Det var ännu en perfekt och jätte rolig helg där vi hann med massa saker! Allt förutom stranden då, men det har vi många veckor som vi kan ligga där!! Nästa helg åker vi till San Diego där vi sover en natt också! 

Måndag:
Idag var det dags för skola igen och vi ville verkligen inte gå upp ur våra sängar!! Det var skönt att vi hade bil så vi kunde åka lite senare än vanligt men det var ändå jobbigt. Måndag betyder test! testet idag var lite svårare än förra veckan tycker jag och jag fattade inget av gramatiken, haha! men det gick ändå bra tror jag! Direkt efter skolan så åkte vi till Manhattan Beach och solade i två timmar! sen gick vår parkeringstid ut och vi åkte hemåt! Den stranden var verkligen så himla mysig och fin! Dit ska vi försöka åka igen om vi hinner ;)

När vi kom hem så lagade vi Fajitas, tacos fast med kyckling och det blev jätte gott! Som vanligt på kvällarna så springer tiden bara iväg och nu är klockan redan 21.00 . Nu ska vi se ett avsnitt av hollywood fruar och sen blir det sängen, en ny dag med nya möjligheter imorgon!

Hoppas ni har det bra där hemma och njuter av att er så kallade vår börjar komma ;) Puss ♥♥


                                 

här kommer lite övriga bilder när jag ändå är på gång ! :)

        

Här är vår klass med dom ryska småbarnen och utan!:) Gillar vår grupp faktiskt! I fredags åkte Ali hem till sitt hemland igen :( Han var rolig!

  Ali <-----


uppdate ikväll!

Sorry för jätte dålig uppdatering men vi har inte haft tid alls!

Blir ny uppdatering ikväl för hela helgen  :)

Ha det så bra!!


Hollywood!

snart bär det av till Hollywood!
Ska spana in Hollywoodskylten och även kolla in hus i hollywood och beverly hills tror vi !!

Jessica vill inte köra in i själva los angeles today, så det blir nog walk on fame imorgon (ni vet alla stjärnorna i gatan)

Jag är klar, men sitter och väntar på karro och jessica!! Mamma och pappa är inne på skype, men dom svarar inte och jag saknar johan jätte mycket, men han är inte heller inne :( Logga in ;)


har tråkigt !!


Camerillo!

Idag, fredag hände inget speciellt i skolan!
Efteråt gick vi till Enterprise och hämtade vår bil, den var dock inte klar så vi väntade en stund och sen körde dom oss till biltvätten, där den stod tvättad och klar!! Vi har fått en amerikansk bil , Chavrolet (eller hur det stavas) som är VIT, as snygg !! :) Den var dock lite läskig att köra tyckte jessica och alla måste tyckt vi var helt crazy när vi inte kom ifrån biltvätten på typ 15 minuter för vi hittade inga knappar att dra fram stolen med... hahhahahaha!! Alla kollade på oss och skrattade och gick fram och frågade om vi ville ha hjälp mm. tillslut som tre pensionärer rullade vår bil ut och vi kom iväg säkert!! Vi stannade till och tankade bilen och tog ett stopp hemma där vi bytte om och fixade vår nya GPS!

Sen tog vi en snabb runda på donken (min 3 hambburgare och pommes på 3 dagar, fyyyyyyyyyyyyyyyy annika) och därefter rullade vi mot vårt mål för dagen, Camerillo som är Californiens största outlet!! Det skulle tagit ca 70 min att ta sig dit, men självklart hamnade vi mitt i alla köer, så vi kom väl fram efter ca 2.5 timmar, segt !! Som tur är så stänger inte varuhusen här fören kl 21.00 vilket är gött! Så vi hade lite drygt tre timmar på oss att shoppa! Det första vi såg var en converse affär och vi kom ut därifrån med tillsammans 6 par skor!! Bra jobbat girls ;) Jag köpte 2 par, jessica 3 och karro 1 par! Sen gick vi vidare och hamnade på forever21, där vi alla fick köpt oss en partyklänning! :) Sen var det bara massa tantochgubb affärer på flera mil och tillslut gick vi in på Reebock, där jag fick köpt ett par nya spring och jobbskor! Dom var helt nyinkomna och hade som en dyna under, som gjorde att det blev mjukt samtidigt som man tränade när man gick på dom hela tiden! Jag tror dom blir kanon, så äntligen kan jag slänga mina andra gamla dojjor som gör ont överallt!

När klockan blev nio så stängde det och vi var hungriga. Svängde in på en liten mack där vi köpte chips, skittlers, choklad och vatten! Det blev våran middag och ni måste ju erkänna att vi är såå nyttiga ! ;) På hemvägen gick det jätte mycket fortare och var hemma enligt beräknad tid av våran GPS, som vi döpt till Tootsi! gulligt va ;)

Nu är klockan 23.30 och det är snart dags att nana !! Bilder från universial studios får ni någon gång i helgen!

JAG VILL HA MER KOMMENTARER, ANNARS SLUTAR JAG BLOGGA (kanske inte, men tråkigt att inte få något tillbaka när man kämpar så för att ni ska få bra läsning och bilder..)


Puss och kram! ♥♥
                                     


alla rätt tjalala !!

Hurra vad jag är braaa !!
Fick alla rätt på provet , wiiie !!
100 av 100 rätt, herregud, vad hände där?
jag hoppas alla är grymt stolta över mig, har aldrig fått mer än g på ett test
så det här var ju greaat !
Jag kan inte fatta, det går inte ihop att jag, sämst i sverige på engelska fick alla rätt. hihi
Det var iof inte ett svårt prov, men ändå ! :)

hihi, måste skrya lite ibland när man känner sig stolt ! :)





Universial Studios!

Idag bar det av på vår första riktiga utflykt, universial studios!! Det är ett ställe i Hollywood, där vääldigt många filminspelningar av stora filmer mm. spelas in! Det har vart en riktig kanon dag! :)

Idag (torsdag) bestämde vi oss alltså för att skippa skolan och åka till us (jag förkortar universial studios så). Vi hoppade på bussen vid 09.20 och gick av vid metrostationen i Long Beach. Därifrån tog vi metro för första gången, för det är gryyymt billigt och vi tänkte att det var värt att testa en gång fast det tog väldigt lång tid. Så vi köpte biljett och hoppade på metron. Vår lilla japanska rumskamrat var också med, för hon skulle till Santa Monica! När vi ska sätta oss så ligger det folk och sover, har äckliga kläder på sig, luktar illa och ser allmänt väldigt läska ut och det var inte en enda vit människa!! Tillslut hittade vi en vagn där det såg ganska lungt ut och "tåget" rullade iväg. Det såg bra ut i ca en station.. sen började det svämma på med folk, alla mörkhyade eller spanjorer. metron blev helt proppfull och vi åkte genom värre och värre slumområden och vi såg mer och mer läskiga personer och uteliggare överallt när vi tittade ut!! Vi satt som små iglar hela resan och kollade vilka som var bakom oss och framför oss och vad dom gjorde, hur dom såg ut mm. Det kändes som äkta amerikanska metrosar på filmer! Gettho!! Inte nog med detta så var det en tjej bakom oss som satt och smaskade på sitt jädra tuggomi i över en timma + att en liten tjej spydde i sätet framför jessica. Nu kommer vi säkert bli sjuka också :(

När den blåa linjen nådde slutstationen fick vi byta och hoppa på den röda linjen, detta gick som tur var väldigt lätt och vi skiljdes från vår rumskamrat! Satt en liten stund på den och sen gick vi av och var framme. Så fort vi kom upp från metron och kände ljuset och solen så drog vi upp vår handsprit så fort vi kunde och hällde säkert en liter var i våra händer!! vi kände oss så fruktansvärt äckliga, har aldrig haft en sån känsla förut! :( Tillslut kom vi fram till universial studios och vi kunde pusta ut! Vi bestämde oss för att aldrig mer åka metro, utan hellre betala lite mer för taxi!!

Vi kom in i parken och det var jätte fint! vi visste inte riktigt vart vi skulle börja men då såg vi på en skylt att jurassic park började om 5 minuter! Vi följde skyltarna och hittade den! vi hade ingenaning om vad det var utan gick bara in!! Det visade sig att det var en vattenattraktion som man åkte med dinosarier! Dom sprutade vatten här och där så man blev lite blöt och i slutet var det ett as läskigt vattenfall som man åkte ner för, kortare, men brantare än flumride!! Vi åkte även attraktioner mumien, som var en bergochdal bana som var helt svart, du såg ingenting!! Den åkte upp, ner, hit och dit, den åkte baklänges och det var lite monster som lyste upp bara!! helt plötsligt stannar den och läskiga saker börjar pilla oss på fötterna, jag och jesscia blev livrädda och börjar skrika! Creapy !! Efter en liten stund var den åkturen slut :) Efter det gick vi på en "fireshow", där dom visade hur det gick till i eldscener. Vi fick även se hur en scen kunde se ut, så det var as coolt !! Vi gick även på en "effekt"visning där dom visade hur man filmade och klippte in människor, hur man lade till ljud, röster mm. Det var riktigt kul att se sånt och vet ni, det såg så simpelt ut, men det är det ju i verkligheten inte!

Sen åkte vi även The simpson, som var as coolt ! man gick in i små rum och så var det en simolator som var så jädra coolt!! vi hade ingen aning om vad det var när vi satt i åkattraktionen, så vi blev överraskade kan jag säga, men det var grymt! Jag skrek som ett litet barn och det var jätte läskigt;) Synd att vi inte har det på liseberg längre :( Det var alltså bland annat dessa åkattraktioner som fanns och sen var vi även på watershow, animal show, shrek 4D movie. På bion så var det alltså 4D, "vickande" stolar och det sprutade vatten när bla Shrek spottade mm. Vi åt även lite mat under dagen och kollade i suvernirbutiker.

Det vi tyvärr inte hann med att göra var att åka det berömda Universial Train, som visade bakom kulisserna! Vi hade så mycket att göra så vi glömde av det på förmiddagen och vid 5 tiden när vi tänkte göra det, så var det stängt :(:( Skit tråkigt verkligen för det var det som jag helst hade velat göra.. men men! vi såg allt annat och hade verklgien jätte kul!!

Efter detta så kollade vi i lite butiker, köpte med oss jelly beans i olika färger och hoppade in i en taxi! Det kostade ca 200 kr per person, men var värt det för det var så gött att inte hålla på att dö! Taxichaffören släppte oss vi Best By där vi inhandlade en GPS, för endast 600 svenska kronor! Sen gick vi hem och åt lite middag. Jag har vart jätte yr ända sen vi kom hem och nu är det lite bättre, men är fortfarande yr. Ska strax gå och lägga mig, det är ju skola imorgon :( är inte alls sugen kan jag ju säga!!

VET NI??? VI HAR BOKAT VÅR RESA TILL HAWAII, HONOLULU!!
yees, vi har pratat med Anton, killen som vi träffade i Thailand, som nu pluggar på hawaii på wikikii beach! Vi är väldigt väldigt varmt välkomna till deras Penthouse (takvårning), där vi ska spender vår vecka! Det ska bli så himla skönt att åka dit och kommer bli så häftigt, det är ju HAWAII lixom! Vem vill inte åka dit? :D Resan kostade 2900 tur och retur så det var kanon! Kommer bli awsome!

Nepp, dags att gå och kissa, håller på att kissa på mig. hihi! Godnatt allesammans eller jag kanske borde säga godmorgon till er för klockan är ju 06,33 hemma i kalla sverige!!


lägger upp lite bilder idag, men det kommer mer imorgon!!

                     


Ruby´s Diner!

Idag har det varit halvfint väder, men ändå sol men lite dis ibland. Så efter skolan la vi oss vid poolen till klockan fyra och sen gick vi upp och skypade lite med våra pojkvänner osv :)

När vi kom hem hade vi även fått en ny rumskamrat! :( hon är från japan och kan nästan ingen engelska alls och  hon är 44 år (herregud, äldre än karros mamma). Det känns jätte konstigt att hon har flyttat in här när vi redan har installerat oss överallt och det är extra jobbigt att hon är så dålig på englska. Så hon och jessica bor i samma rum nu, men jag tror det kommer gå bra, hon ska bara vara här i 2 veckor! We gonna make it!

Efter det så blev det dinner at ruby´s ! Det är en restaurang som ligger längst ut på piren i Seal Beach!! Det är en riktig 50-tals restaurang med röda stolar, säten, servitriserna bar "uniform" och det fanns massa milkshakar , riktigt riktigt coolt !! Så vi alla beställde in olika hamburgare. Jag och karro tog Hulah burger med pineapple! jessica tog All American Burger!! Alltså, det var nog de godaste burgarna vi någonsin ätit!! så sjuuuukt goda och riktigt stora + att man fick pommes till självklart!! och vet ni ? När man till exempel beställer in ett glas cola som kostar ca 15 kronor, så när man nästan druckigt upp, så kommer dom in med ett till glas, eller fyller på !! Inte konstigt att amerikaner dricker så mycket cola när dom fyller på hela tiden, gratis! Till efträtt tog vi varsin Milkshake och dom var sååå goda!! När vi gick därifrån kunde vi knappt gå för vi rullade fram och var så otroligt mätta! När vi satt och åt så såg jag att det var någon som tog med sig doggybag hem och fick en jätte fin påse, då ville vi också ha sådanna! så när vi gick så frågade vi om vi kunde få varsin påse och det fick vi, dom var jätte fina ! Så det är något ni får se när vi kommer hem! :)

Efter det tänkte vi gått och kollat på GPS, som vi tänkt köpa. Det är  Mycket billigare än att hyra det. Vi orkade dock inte röra oss efteråt så det blev att gå hem till soffan och klockan var ändå runt halv 9 på kvällen.

Så nu har vi även bokat bil från fredag tills den 3 maj. Det kostar ca 3400 kr per person vilket vi tycker är ett mycket bra pris! tyvärr är det ju bara jessica som får köra, men det får la gå ;) Hade vart kul att köra själv också, men it dosen´t matter.

Nu blir det snart sängen för imorgon åker vi till Universial Studios, där alla stora filminspelningar äger rum! ska bli grymt kul att åka dit :):)

(Jag känner att jag har börjat tänka på engelska och även börjat skriva på engelska utan att tänka på det, så vem vet.. snart kanske inläggen blir på engelska )

Puss och kram , älskar er där hemma! ♥
             

! OVER AND OUT !


en kull med ryska ungar!!

i månags anlände typ 15 ryska barn som ska vara i vår skola i 2 veckor. Dom är mellan 13 och 15 år och dom är såååå jobbiga! Självklart så när jag och karro kom in i vår klassrum i tisdags så sitter halva deras gäng där !!

Vissa av dom är as dåliga på engelska och borde hoppa ner flera levrar.. + att dom tror att allt är en tävling, dom ropar ut grejer och tror att dom är såå himla bra och det är så störande !!! GAWWW , alltså, dom vet inte ens vad dom ska säga innan dom börjar prata. Dom bara öppnar munnen och säger fel saker hela tiden!! Tänk till innan småungar :p


Som tur ska dom bara vara här i 2 veckor, hade aldrig klarat av dom en längre tid!!

Nu blir det resturanng strax!! Mer uppdatering senare :)
Pusspuss ♥


slapp dag!

Japp, idag tisdag har verkligen vart en slapp dag! skönt att ha sådanna här dagar också!! :)

Tacobell var en riktig hit faktiskt, snabbmatskedja som serverar taccos mm, perfekt !! Vi har en gryyym idé som vi kom på idag, men den är väldigt hemlig men den är GRYM!!  ;) Efter taccosen gick vi hem och har bara tagit det lungt! Har sett på några avsnitt av laguna beach på datorn, riktigt bra är det !

Nu ska jag sova, godnatt allesammans, eller jag kanske borde säga godmorgon till er, för nu är klockan 06.10 hemma hos er och här är den 22.10!

Kiss
      


Tisdag och sol igen!

Idag har äntligen solen tittat fram igen, det var två tråkiga dagar utan sol , det gör så mycket om den skiner eller inte :P

Idag var det skola som vanligt och sen blev det poolen i några timmar! Nu ska vi strax gå och äta på Tacobell, en taccosnabbmatskedja tror vi! Hoppas det är gott för vi är hungriga! :)

Det har inte hänt så mycket annat idag.. ikväll blir det nog en löprunda och lite gym igen.. Det är riktigt kul och vi har verkligen kommit in i träningen!! :D

tjejorna har målat naglarna knallrosa och nu är vi redo för att gå! Ska nog även gå in på best by och kolla mobil till Jessica!! jag skypade även med miin fia idag, kuuul !!!

PUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

vi lekte lite med camen, snyggt!







Sovit gott?

nu är det tisdag morgon och vi äter frukost!!
nu bär det av till skolan igen.
Förhopnningsvis får vi reda på våra prov!

vi skulle åkt till universial studios idag, men det är så fint väder,
så det blir nog poolen istället! :)


Puss&Kram till alla godingar hemma! <3


Måndag!!

Idag så var det dags för skola igen. På morgonen var det lite repitition och sen var det dags för ett litet "prov" som bestod av lite hörförståelse, reading och writing. Det var väldigt lätt tyckte jag och jag hoppas det gick bra!! :) provet går ut på att dom vill se om man förstått det som vi gjort i veckan! :)

Nu i eftermiddags har vi inte gjort så mycket, vi tvättade för första gången och det gick kanon, inga missfärgade plagg eller krympta ;) bra jobbat! Sen så har vi vart ute och powerwalkat i en timma och sen gick jag till gymmet i 45 min minuter och pumpade lite ;) Det är såå härligt att vi har gymmet så nära !!

VET NI?? MITT INTERNET FUNKAR IGEN !! sååååååååå skönt !!! Idag försökte vi få igång det igen, men lyckades inte. Vi jämförde inställningar och massa grejer, men det gick inte.. så tillslut gick jag ner till receptionen och frågade. Då bad han mig ta med min dator och komma ner igen och då gjorde jag det och då bad han mig conecta och då funkade det! Jätte kontigt .. jag började babbla om att jag försökt så mycket osv osv.. Han bara skrattade lite åt mig och sa att det måste vart något fel på min dator att conecta i just vårt rum! Så... om jag bara hade gjort detta på direkten, så hade det funkat från början! Men nu fungerar den kanon och det är så härligt att kunna sitta vid min egen dator exakt när jag vill och så ! wiiie, jag hoppade glädjeskutt när jag fick det att funka !!

Nu ni, nu blir det mycket uppdateringar här, det är jag bra på ;)

Här kommer lite mer bilder från helgen + några från idag!!




kolla vilka stora cips som finns här !
söta också !!


i skolan, i denna korridoren ligger alla klassrum!



såhär ser det ut när man inte har något tvättställ, hela lägenheten är full!

Vår första RIKTIGA helg här !!

Jaha, då var helgen redan förbi och det var skola imorgon igen, booring :( Vi är inte alls sugna på att gå till skolan imorgon, men men.. som tur är så går vi inte så långa dagar så det är skönt!!

Så, nu till helgen igen. I lördags gick vi upp jätte tidigt och tog bussen in till long beach vid halv 9 på morgonen. Vi hoppade av och gick in och hämtade vår bil !! vi fick välja mellan en vit as snygg bubbla och en tyota som också var fin, så det blev tyotan ... fast jag hade velat ha bubblan ;);) den var as gryym !! När vi visade fram våra körkort så sa dom att jag och karro inte fick köra alls, eftersom att vi hyr bil så måste alla som kör vara över 21.. stört :( men det är nog för säkerheten. Så jessica hoppade in på förarsätet och sakta men säkert så körde vi längs gatorna och stannade till för att storhandla lite när vi väl hade bil, kanon! Efter det lilla stoppet så vevade vi ner rutorna, drog upp volymen och cruisade ner längs Passific Highway (längs havet) för att stanna vid Laguna Beach! Det var en jätte jätte mysig stad där bla. tvserien Laguna beach spelades in ! Vi åkte och visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen men tillslut stannade vi till vid en jätte fin strand som hette SaltCreak beach. Gick upp på en utsiktsplats och tog lite fina kort osv! :) Sen satte vi oss i bilen igen och åkte till en restaurang och åt lunch! Jag och Jessica åt kycklingsallad och för karro blev det hambburgare!

Lauren Conrad är en tjej i tvserien Laguna beach och även the hills! Hon bor i laguna beach på ett "berg" och hennes hus är känt och väldigt stort !! Så när vi körde längs vägen så spanade vi lite och helt plötsligt hojtar karro till och tror att hon såg det !! Det var då vi började vår över 2 timmar långa jakt efter hennes hus! Vi åkte på varenda väg och gata i hela lagunabeach tills vi gav upp och insåg att vägen upp till hennes hus är innanför grindar med vakter :( Vet ni vad det värsta var..?  vi var bara ett stenkasst från hennes hus, på kullen ovanför henne låg värsta RIKA OMRÅDET , med dom fetaste husen jag någonsin sett och allt var inhängnat.. dock fanns det en liten gångväg utanför som vi gick på och plötsligt fanns det en ingång som vi självklart smet in på och försökte smälta in.. haha, jag tror dock inte att vi lyckades :p jaja, vi gav som sagt upp jakten och åkte till en strand som hette Main Beach och tog en promenad med en glass i handen! Sen drivade vi hemåt och var hemma runt 20.00. När vi gick in från bilen så var grillpartyt i full gång, vi bytte bara om lite och gick ner och grillade och mötte jätte mycket roligt folk !! massa svenskar och några amerikaner! jag träffade även en tjej som heter Allison som sofia känner lite som är amerikan men som pluggat i sverige ett år, hon var sååå trevlig och jättegullig! vi ska hänga mer ;) Sen efter ett tag blev alla för högljuda, så vissa gik upp till en lägenhet och vi och några andra satte oss i jazuzzin, underbart !! Sen drog vi också upp till lägenheten och tjötade på. kom hem runt 2 på natten och då däckade vi alla i våra sängar!!


Idag, söndag tog vi lite sovmorgon och gick upp vid halv 10. runt halv 12 så begav vi oss i vår bil till newport! det är staden där tvserien O.C spelades in. på lördagskvällen så sa alla till oss: åk till Fashion Island, ett grymt shoppingcenter ! Vi gjorde som dom sa men blev väldigt besvikna :( Det var vissa bra affärer som urban outfits, forever21, victoria secret´s och massa andra väldgit dyra! så vi gick och kikade runt lite och jag fick köpt mig en snygg plånbok från urban outfits och även lite underkläder från victoria secret. Sen gick vi och åt. Alla var grymt hungriga och vi hade ingenaning om vart vi skulle gå, i största panik gick vi till Coco´s. För det första så såg det helt dött ut på utsidan och så fort vi kommer in så kryllar det av pensionärer! helt galet, det var nog inte en person under 45 år!! För det andra så var det lite skabbigt! Vi beställade lite olika saker som hamburgare, enchiladas och sandwich och fick in vår mat och vår cola. HERREGUD, det var äckligt!! jag har aldrig smakat en äckligare cola! Den smakade KLOR, uch jag kunde inte dricka den, vriiidig!! sen maten, den var inte heller god, smaklös och tort och alldeles för welldone :( Det bästa var nog när vi suttit och klagat hela tiden och så kommer servitrisen fram och frågar om det smakar gott, då säger jessica: yes, it was really good! Vi kollar på varandra och börjar asgarva, så himla skoj ! haha! Efter denna middagen gick vi vidare och kikade lite i butiker och sen gick vi till PinkBerry´s som är en yougurtglass med toppingaffär! jätte gott verkligen. Först väljer man en sorts yogurt, sen väljer man olika frukter och sen topping! det fanns allt från mussli, nötter, choklad mm! superduper gottigt!! Efter det började vi bege oss hemåt! Efter att kört lite vilse kom vi tillslut ut på rätt väg och vi hittade hem. Vi tog också en sväng förbi T-mobile, så nu har jag och karro skaffat kontantkort!! Pappa, gå in på din facebook för jag har skrivit mitt nummer där! Sen åkte vi hem och gick ut och gick en powerwalk i en timma!

Nu tar vi det bara lungt och ska snart se ett avsnitt solsidan! Sen blir det sängen eftersom det är skola imorgon igen!!

                                             


Äntligen helg !!

Yees, äntligen är det vår första riktiga helg, som vi har längtat hela veckan efter den! Det var verkligen en sån där skön fredagskänsla idag jag hade när vi gick hem från skolan.. !!
Under lunchen idag så rusade vi ner och reserverade bil inför imorgon. Vi bokade den minsta bilen (vanlig bil) till klockan 9 imon bitti och eftersom enterprise ligger i Long beach måste vi ta bussen som går 08.39 imorgon.. inte så kul men men :p
Så, när vi kom hem från skolan gick vi och handlade lite kött för vi skulle haft grillkväll och efter det så gick vi och lade oss vid poolen, så skönt !! alla 3 låg och halvsov hela tiden och vi vaknade vid kvart i 5 och gick upp och glodde lite tv! Vi hade egentligen fått höra att grillkvällen med alla svenskarna här i området var på lördagen, men igår kom johanna och lovisa upp till vårt rum och sa att det var idag (fredag).. men vi anade att dom sagt fel dag till oss så vi gick till dom för att höra, men inga hemma och då var klockan 6 och vid halv 7 skulle den börjat.. Så vi slängde i oss en pizza, gjorde oss iordning och gick istället till en bio som ligger ganska nära oss, bara 15 minuter gångväg !! Vi bestämde oss för att se The bounty hunter med Gerald butler och Jenifer aniston, den var riktigt bra men jag var så himla trött bara så höll på att somna .. :(
När vi kom hem var det fest vid grillplatsen här på residenten och det kryllade av asiater från vår ambasy, eftersom det var en tjej som skulle åka hem imorgon som vart här i över 9 månader... Hejdåfest ;) Vi orkade dock inte stanna där eftersom vi är väldigt trött, helt döda rättare sagt + att vi ska upp vid 7 tiden imorgon!!
Imorgon bär det nämligen av till Laguna Beach !! wiiiie, ska bli så skojsigt och sen vid 7 tiden blir det förhoppningsvis party party , me like !
Pusspuss ♥♥

Här är bilder från vår "innegård" med pool, beachvolleyboll, jazuzzi mm. Även bilder från bion, den var jätte stor och hade sjukt gooa sitsar !! :)

Idag var det dåligt väder :(

Japp, skola som vanligt då så det hände inte så mycket skoj på förmiddagen... När vi kom ut från skolan var det as kallt och blåste och det hade blivit molnigt, trååkigt för vi hade tänkt solat. Ändrade planer.
Vi drog på gympadojjorna och gick och spelade tennis i ca 1 timma, riktigt kul faktiskt !! undertiden vi spelade så kom två svenska tjejor (en var hon som vi mötte första dagen som hjälpte oss till bussen), så vi pratade lite med dom!! Dom bjöd in oss till party ikväll , men vi skippade det för vi var så trötta .. Men imorgon kväll ska vi ha grillkväll och bada yacuzzi med alla svenskar här !! ska bli jätte roligt faktiskt ! :)
Vet ni, världen är verkligen hur liten som helst!! för det första så bor filippa i tuve, i göteborg! För det andra så när vi pratar med johanna och lovisa så visar det sig att dom är från KUNGSBACKA !! och att dom känner min pojkväns kompisar och att även Sofia och johanna gått i samma klass i 1:an. Dom båda gick på aranäsgymnasiet.. OMG , världen är verkligen såå liten !! vi är på andra sidan jordklotet och så träffar man några svenskar och så känner man igen dom, för att dom är från exakt samma ställe , sjuuuukt !!! Men dom verkar väldigt gulliga och det ska bli jätte skoj imorgon kväll ! :)
så efter tennisen gick vi och handlade lite alcohol (vin) som man egentligen inte får ha här på boendet, men vi gör det lite i smyg :p , sen gjorde vi hamburgare och sen gick jag och jessica och gymmade, så skönt !! Kommer dock ha världens träningsverk imorgon :p Nu ikväll har vi sett på en as dålig film som vi inte såg klart och ätit lite gottigt !!
Karro och Jessica har redan lagt sig så det ska jag med göra nu !! Imorgon blir det förhoppningsvis varmare och då ska vi ligga vid poolen! Tummen upp ! :)
Puss på er alla där hemma från mig i värmen , vi har det underbart !!

Onsdag var en luugn dag!!

Ja, det var verkligen skönt att ha en lugn dag!! Ända sen vi kom till Los Angeles och hit till Long Beach har vi bara gjort massa massa saker hela tiden och man blir ganska trött av det !!
Så det började med skola som vanligt.. Det är faktiskt ganska kul tycker jag och jag vågar verkligen prata, vilket är bra eftersom jag alltid tvingar andra att prata för mig i vanliga fall. Vi har en liten, men väldigt snäll klass! alla är väldigt gulliga tycker jag! vi har två olika lärare, en på första lektionen och en på andra lektionen! På den första har vi en mexikansk man som är lite konstig och lite dålig på att förklara, så det är tråkigt.. :( men på den andra lektionen har vi en kvinna som heter Kim och hur är hur gooo och duktig som helst och hon gör jätte roliga lektioner också, med väldigt mycket prat!! Tummen upp där !! :)
Idag var det även Sant patric´s day !! en irländsk nationaldag!! Det menas att alla går runt i något grönt, för annars får folk gå och nypa dig! vi hade grönt nagellack, jätte bra tyckte vi ;) hihi. Så efter skolan så var det lite "party" som menas musik och mat från olika länder.. det var inte så gott ,så vi drog hem ganska tidigt!!
På eftermiddagen skypade jag lite med älsklingen och karro och jessica gick ner till havet. När jag pratat klart så gick jag till poolen där en annan svensk tjej, Filippa låg med hennes franska kompisar, så jag joinade dom ett tag! på kvällen gick vi och handlade mat och gjorde spagetti och köttfärssås, riktigt gott !! Sen somnade vi. Man är verkligen trött hela tiden :P

Tisdag !!

Iknow iknow... dålig uppdatering.. men det blir svårt när man inte har sin egen dator och lånar jess och karros, för då får jag använda deras när inte dom ska dom :p hihi.. ska försöka lösa detta med datorn också... men en i en dator affär sa att hna inte heller trodde att det hade att göra med nätverket .. Men ska gå ner till receptionen typ imorgon och höra med dom !!

ojoj, jag hade skrivit ett helt blogginlägg om idag, men när vi var på gymmet kom jag ju på att jag skrivit om fel dag.. man glömmer så lätt vilken dag och vad man gör här :P

Så.. i tisdags var vår första riktiga skoldag! Så när vi kom till skolan gick vi in på "rektorns" kontor och där låg böcker och vilka klasser vi kom i. jag och karro kom i samma, level 6 (näst högsta) och jessica kom i den hösta levern ! Klasserna består av typ 10 elever i varje, så det är skönt att man är få.. och det är inte heller så jätte seriöst , men ändå bra !! Det är mycket prat på lektionerna och man vågar verkligen + att vi från sverige har ju LÄTT det bästa uttalet.. det är jätte svårt att höra vad de andra säger.. De andra är från länder som Kina, Korea, Japan, Turkiet, Ryssland, Kazakstan, Italien, Frankrike, Tyskland mm.

När vi kom hem från skolan var vi jätte sugna på att hitta på något, så vi googlade och hittade ett shoppingcenter en halvtimma ifrån! Det var verkiigen supermysigt och såg ut som en liten stad innanför murar!! dom hade jätte många reasturanger, as bra shopping och parishjul och karuseller ! :) Det var suveränt! Dit ska vi åka igen! Sen åt vi även pizza där och gud vad god den var !! Blev en hel del shopping också! bland annat en jacka, lite linnen och en klänning! nöjd nöjd, man kommer aldrig få nog av shoppingen ! :)

Nu blir det film på datorn med chips, godis och pepsi! (den är mycket godare än colan här otroligt nog)
här är några få bilder som jag har, glöm inte kolla in de andras blogg för det är dom som tar alla bilderna :P


Här är min skolbok + mitt idkort och sen utanför lobbyn!


Jordbävning...

Vaknade natten till tisdagen av att hela sängen skakade ordentligt !!
Trodde att jag drömde och hade glömt det när jag vaknade...
I skolan så frågade min lärare om vi var rädda när det blev jordbävning..
jag fattade NAADA, men kom sen ihåg min "dröm", som dock inte var en dröm..

Såååå, dom brukar ha jordbävningar ca 3 gånger per år..
och vi har vart med om en nu ! Scaaaryy !!


Hoppas att vi kan sova gott inatt och att det inte är några efterskalv ..;)

Godnatt nu ska vi sova !! imorgon får ni en bättre uppdatering om hela dagen ! :)

Pusskram skumbanan! ♥


Måndagens äventyr är över!

Vi hinner med mycket på dagarna och dom känns väldigt långa, så det är bra! :) Imorse gick vi upp och gjorde oss iordning och sen gick vi ner och åt frukost. Den var verkligen amerikansk eftersom det nästan bara fanns dounuts och andra sötsaker. Dom hade dock mackor , juice och lite mussli.. men det ska nog funka tror jag ! :)
Sen skulle vi gå för att hitta bussen , men vi hade ingen aning vart den gick någonstans ... vi hakade på några killar som vi trodde skulle dit vi skulle och så träffade vi även på en svensk som hjälpte oss !! Här åker man Passport A nästan längst bort i Long Beach där vår byggnad ligger som heter World Trade Center.. tro det eller ej ;)
Våra klassrum ligger på andra vårningen och det är väldigt fint :) vi kom dit och fick börja med introduktionskurs och massa information och så fick vi fylla i papper osv. Sen hade vi ett litet break och sen fick vi skriva ett prov ! Det var hörförståelse, läsförståelse och lite andra frågor.. Det gick helt okej för mig , men det är imorgon (idag för er)vi får reda på hur det gick och vilken klass vi hamnar i! Jag kan bara hoppas att vi alla 3 kommer i samma, men gör vi inte det så gör ju inte det heller så mycket :P
Vi slutade vid 12 tiden och fick en liten rundtur till metron mm. Sen åkte vi hem och vi la oss vid poolen några timmar ! jätte härligt verkligen och jag har till och med bränt mig lite på frambenen. Trodde inte solen var så stark :P Sen så gick vi och köpte med oss subway och tog med det ner till stranden och satt där när solen började gå ner lite grann! Det var jätte jätte mysigt verkligen och sen gick vi på stranden hela vägen hem!
Efter det testade vi på gymmet där jag sprang på löpband, körde armar, rygg o mage! det var verkligen superbra och jätte skönt att ha gymmet bara 2 minuter bort! Tänk om det vore så hemma i sverige, då hade jag ju tränat ihjäl mig ;)
Nu sitter vi här och gör inte så mycket. Blir nog snart läggdags tror jag.. Kanske ser på något tv pogram eller något först!
Gå även in på karros och jessicas blogg: www.amizade.blogg.se Dom har lagt upp jätte mycket mer bilder!!

Puss och massa kramar från lilla mig på andra sidan jorden <3
Utanför skolan och vid busshållplatsen!
I denna byggnaden ligger vår skola och här är även vår "innegård"


Här är utsikten från vår balkong!

Första Skoladagen!!

Nu har vi precis kommit hem från vår första skoldag! :)
Det har gått kanon , men berättar mer om det ikväll.
Nu ska jag lägga mig vid poolen en stund, för här är det över 20 grader varmt och solen skiner !!

Skriver ikväll!


Idag!

Nu har jag äntligen kommit ikapp med skrivningen.. det kommer säkert att bli såhär ibland bara för man har mycket att göra eller annat .. Vill säga att det har hänt något med min dator ! :( Förut när vi skulle försöka koppla upp på internet så funkade inte min dator, de andras funkade men inte min. Det står att det inte går att ansluta bara. Vi har kollat massa men kan inte hitta något fel. Vi tror att det kanske kan vara att mitt nätverkskort har gått sönder på något konstigt sätt , för vi har ju inte gjort något med datorerna :( Jag hoppas verkligen att detta löser sig, för just nu sitter jag på jessicas dator och det är jobbigt att inte ha sin egen.Varför ska det hända så mycket fel och jobbiga saker.. det gör allting jättejobbigt tycker jag :(

Idag vaknade vi upp vid 9 tiden som vaaanligt ;) och samma runtiner som alltid.. vi gick ner vid halv 11 för att äta brunch, men då öppnade dom inte fören kl 11.00 . Så vi gick upp till oss och åt lite yogurt och macka! Sen tog vi taxi tillbaka till Los Angeles för att hämta våra saker som vi glömde på hotellet för att sen åka tillbaka hit! Det blev en väldigt dyr resa och tråkig, men det är ju sånt som händer.. ca 1000 kronor kostade det :( Taxichaffören släppte oss på Ralph och det blev storshopping där !! vi köpte bla, pasta, ris, såser, juicer, nudlar, flingor, hamburgare, pizzor, disktabletter, sköljmedel, tvättmedel, toapapper mm. När vi är framme i kassan frågor dom jessica (som betalar allt vårt gemensamt) om hon vill ha plastic eller paper bags, hon säger ju självklart papperspåse... men ser helt plötsligt att dom packar i påsar utan handtag.. haha. Han packar ner alla påsar i vår vagn och vi går ut... Frågar oss själva, hur fan ska vi komma hem nu då??? Japp, det är bara att ringa efter en taxi, som vi knappt har nummret till.. Efter lite ringande så kommer en taxi och vi packar in alla våra 6 påsar + fyra stooora vatten !! Det är ju inte så långt till vårt boende så det blev inte många kronor ! När vi kommer fram och har packat ut allt så kan vi absoluuut inte få med allt till vår lägenhet. Då kommer det 4 killar med väldgit bra timning . Dom frågar om vi vill ha hjälp och självklart säger vi ja! dom hjälper oss med allt in i hissen och sen klarade vi oss själva!! :)



Vi packade upp allt och efter lite skypande med älsklingen så gick vi ner till stranden! Det var jätte fint där nere med en stor och ganska lång strand, även med en fin pir. Alla husen är supermysiga och området känns väldigt lungt och fridfullt. Det är hemtrevligt, verkligen!! vi gick sedan genom "centrum" som bestod av en gata med väldigt väldigt många matställen! Där ska vi verkligen äta flera gånger ! Sen gick vi till en mataffär och köpte en sås, för vi behövde en till maten och sen vandrade vi hem !! Jessica försökte fixa min dator , men det går inte och det är så jävla störande så jag börjar gråta snart eller någonting!! Varför ska allt fucka upp sig precis nu?? precis när jag är på andra sidan jorden från alla mina nära och kära ?? OHHHH GAAAAAAW , irriterad !!!
Aja, efter en liten stund lagade vi mat. Kycklingfilé med ris , sås och grönsaker! :) Det blev väldigt gott. Efter diskning och så har vi suttit vid datorerna en stund ! Nu är vi strax klara och ska snart börja se på melodifestivalen på internet! Ska nog äta lite glass till det :)


   

Jag har faktiskt hemlängtan.. tror det är bara för vi inte kommit in i allting ännu . Saknar speciellt min älskling som är i helsingborg ♥, jätte jobbigt är det :( Hoppas det blir bättre snart.. dock är jag väldigt känslig för sånt här så det är klart det är jobbigt. Försöker göra det bästa av situationen :)

Imorgon börjar skolan och det ska bli jättespännande!! Hur ser det ut, hur är provet, är det fler svenskar, hur är de andra studenterna osv..? jag kommer att skriva imorgon förhoppningsvis när vi kommit hem från skolan . Ska prata med min bror och se om han vet vad det är för fel med datorn.

Johan ska även skicka en adapter hit, det behövs verkligen !! :) TACK !!! :)

Hoppas att ni har en trevlig måndag hemma i sverige, här är det ännu kväll och vi ska lägga oss om en stund .
jag älskar dig johan ♥♥


        

 


Lördag!!

Som vanligt så vaknade vi upp vid 9 tiden och gjorde oss iordning. Vi var tvugna att cheka ut vid 12 tiden och vi fick vår lägenhet nere i seal beach vid 14.00 . Så vi packade våra väskor, checkade ut runt halv 12 och la in dom i ett låst rum. Sen gick vi och åt frukost och tog en promenad!!

Runt klockan ett hoppade vi in i en taxi och åkte ner till Seal Beach (det ligger precis brevid long beach. Vi pluggar i long beach, men bor i seal beach). Väl där kom vi in i en fin lobby, hon i receptionen var jätte trevlig. Vi fyllde i lite papper, och sen fick vi vårt rum !! Vi var väldigt förväntasfulla ohc lite nervösa hur det skulle se ut. Men när vi kom i i lägenheten blev vi förvånade, herregud vad fint det var !!! en väldigt ljus och luftig lägenhet! Vi har 2 stora sovrum med egen toalett. Jag och karro sover i ett och jessica i det andra. Sen har vi kök, vardsgarum och en balkong med jätte fin utsikt över en hamn lite längre bort. Och inte nog med det så har vi poolen, tennisbanor, jakuzzi, grillplats och gym precis nedanför oss. Det är även jätte nära till frukosten ! :) PERFEKT !! Efter att vi installerat oss i lägenheten och packat upp våra saker märker vi att min ipod och jessicas adapter är borta.. vi har glömt dom på vårt hotell, så himla typiskt !! :O Det var första gången jag någonsin glömde något på ett hotell och det är så typiskt att det var precis idag. Vi kunde dock inte göra så mycket utan.

    

 
Detta är mitt och karros sovrum och badrum!! :) jag sover i sängen längst bort!

     
 
här är vårt kök, vardagsrum och jessicas sovrum!

Sen gick vi och handlade eftersom vi ska laga all mat osv själva. Vi gick till en affär ganska nära oss som var väldigt stor och fräsh! Efter att ha gått där i över en timma och plockat massa grejer får vi reda på av en att Ralph´s ligger bara en liten bit längre bort (en annan mycket billigare mataffär) , så utan att tveka slänger vi ut mer än halva våra vagnar så vi nästna inte har någonting kvar och sen går vi och betalar... Jag och karro vandrar vidare till ralph medans jessica står kvar med våra 5 påsar mat + en stor vatten. på vägen hittar vi en elaffär och går in och frågar efter adapter, eftersom jag inte hade med någon + att karros funkar inte att sätta i våra datorer.. Dock hittade vi inga och det blev en snabbrunda på ralps. Därefter nästan vi sprang tillbaka för att jess väntat så länge!!

tillbaka i lägenheten plockade vi upp all mat och sen lagade vi lövbiff med potatisklyftor i ugnen och grönsaker också! vi väntade och väntade... men potatisen blev aldrig klar!! snacka om dålig ugn, det tog över en timma för det att bli klart .. men tillslut vid 22.00 blev det klart och det blev en sen middag och direkt efter det var jag jätte trött och somnade på direkten !! Sov jätte gott hela natten, har däremot ont i min nacke, för min kudde är väldigt hög och hård ! :( Här kommer lite fler bilder från dagen!

        


Hoppas ni har det bra hemma i kylan!! Här är det ca 17 grader och 12 grader i havet.. får nog vänta med bad ett tag tror jag ;) Dock ska vi snart inviga poolen !! :) Puss & Kram ♥

 

 


Fredag!!

Hallå allihopa!
Förlåt för otroligt dålig uppdatering, men det har vart lite krångligt och vi har haft en hel del problem och annan skit :P

I detta inlägget tänker jag berätta lite om fredagen! Vi vaknade upp i våra hotelsängar efter en ganska orolig natt. Vi vaknade mitt i natten och var inte trötta osv.. Gick upp vid 9 tiden och gjorde oss iordning. Sen vid 11 tiden gick vi ner till starbucks och åt frukost på deras uteservering. Vi åt goda grillade mackor, yougurt med frukt i och sen drack jag te! :) Det var supergott och gjorde oss mätta.

Sen bad vi lobbyn på hotellet ringa efter en taxi som körde oss till Santa Monica. På vägen dit såg det väldigt bohemiskt ut kan man säga.. konstiga butiker och lite sådant. så svårt att förklara! Han släppte oss ganska nära den stora shoppinggatan som vi gick till . Efter lite titt i butiker som H&M , Urbanoutfits mm så gick vi väldigt förväntasfulla in i det 3 vårningshöga FOREVER21 !! Ojojoj, vi visste inte vart vi skulle börja, men gick ända längst upp och började.. såg massa massa fina grejer till väääldigt billiga priser !! Det tog oss 3 timmar att gå igenom hela butiken, men tillslut kom vi ut med fina saker som klänningar, jeans, solglasögon, smycken, toppar mm. Därefter var vi hungriga så det blev en riktigt lyxlunch på mcDonalds ;) Pommesfrites och milkchake, perfekt ! ;)

Där efter fortsatte vi att kika lite i småbutiker och sen gick vi till Victoria´s secret!! Dock var denna butiken väldigt liten, så det fanns faktiskt inte så mycket fint. Men vi kände att vi väntade lite med att köpa saker därifrån. Har ju två månader på oss !! Jessica kom ut med en parfym därifrån! Det var jättebilligt faktiskt! Kollade även priser på conversern och dom kostade endat 300 kr!!! GALET BILLIGT !! :)
Därefter kände vi att det var dags att dra oss tillbaka.. innan vi tog taxin hem gick vi ner till Santa Monica Pir och kikade lite, jätte fint verkligen! :) Sen hoppade vi in i en taxibil som tog oss till hotellet. Vi har åkt rätt mycket taxi här, men det beror på att det är hälften så billigt.

På hotellet fixade vi oss lite, bytte kläder och gick sen ner för att ta yttligare en taxi till West Hollywood för att äta mat där. En taxichafför tipsade oss om ställen där! Efter en kanon dag trodde vi att det väntade oss en härlig kväll med en ritkig god middag på ett cool ställe. Vi hoppar in i taxin och det är en riktig tjötröv till taxichafför.. Han kör till den gatan vi ville till, men det var ett gathörn där det typ fanns soppor?? aja, vi måste fått fel adress eller så lurade han oss.. Efter det kunde han "inte" köra på ett visst sätt så han körde vääärldens omvägar... in i hela jävla beverly hills och sen ut och sen in igen och tillslut sa han att han skulle stanna på FairFax. Han stannade och vi hoppade ut efter en sjuukt dyr taxiresa, 73 dollar!! (gångra det med 7 så får ni svenskt pris). Det var en liten gata som var helt död? Fanns en restaurang som var proppfull och sen inget mer.. vi gick lite men märkte att det bara var massa skumma människor, gränder och uteliggare !! Efter ett litet tag får vi tag på en taxi och åker hem igen utan att fått mat i magen. Taxin var dock inte bättre den.. Det luktade vattenpipa, han var lite knäpp och vi satt i en sån där taxibil som det är i filmerna, där dom kan dra igen en lucka så e man fast.. haha, det kändes as läskigt :p men tillslut kom vi fram till hotellet igen och vi satte oss på hotellets restaurang kl 23.00 och åt en inte allt för god middag. Pasta för min del. Sen slocknade vi på hotellrummet efter en lång dag med blandade intryck!

         


Mot Long Beach!

Nu ska vi checka ut från hotellet och äta frukost på starbucks.
Sen bär det av mot Long beach !!
Mycket förväntansfulla är vi om hur det ser ut där , ska bli kul att se!

Förhoppningsvis har vi trådlöst internet i vår lägenhet så vi hörs förhoppningsvis ikväll! :)

Puss ♥

Shoppingdag!

Nu har vi haft en otroligt lång och rolig shoppingdag i Santa Monica!!
Var inne i butiker som urban outfits, forever21, zara, victoria secret mm...
Sjukt mycket snygga kläder !!

Nu hinner jag inte skriva mer för vi ska göra oss iordning och ta en taxi till West Hollywood och äta middag där nu!
kisskiss ♥

Hur det är..

Det är än så länge som jag förväntat mig ...
Tjocka folk med enorma rumpor över allt... STORA COLOR !! , 5 filiga gator.. grymt snyga bilar, vi har redan sett 2 limosiner mm ... och enorma rödljus . När vi skulle gå över gatan så får vi springa, annars hinner man inte över + att det är som en hel jätte stor fil där man går över gatan..

Puss och kram till alla där hemma <3

Riktig uppdatering!

Nu ska ni få reda på lite mer hur vår resa har varit från vi åkte hemifrån imorse tills vi kom hit idag. Det blev lite hastigt förut eftersom vi var stressade, hungriga och ville kolla hur det såg ut runtomkring.

Igår (torsdag) gick jag upp kvart i 4 svensk tid. Jag gjorde mig iordning, packade det sista och väkte mamma , pappa och johan. Blev lite stressigt och vi kom iväg senare än vad vi skulle, men vi kom fram runt 05.20 på morgonen, så det var ändå bra. Där mötte jag upp tejejorna och vi chekade in med våra elektroniska biljetter och sen blev det till att lämna in bagaget. man fick ha 23 kilo och min vägde 16,5. bra där annika !! Ska ju ha med mig massa massa på vägen hem ! :)

Sen blev det lite jobbigare! det var dags att säga hejdå och utan vilja så började tårarna att rinna. Otroligt jobbigt.. det är ju ändå ett tag vi ska vara borta. Jobbigast var att släppa taget om älsklingen som följde med så långt som det gick.. Men när man väl gått iväg och inte såg dom längre kändes det ganska bra! Vi satte oss på expresso house och åt frukost och sen gick vi till gaten. Första flygningen var till London (heathrow). Den flygningen gick otroligt segt men efter ca 2 timmar var vi framme och gick vidare dit vi skulle åka från london till usa. vi åt en macka på ett ställe och sen gick vi dit. Blev frågade lite små securitasfrågor , men allting gick bra och vi gick på det stora planet. Det blev dock ca 40 minuter sent, så det var jobbigt att bara sitta och vänta på planet...

Sen var det äntligen dags att lyfta mot vårt mål! 11 timmar hade vi framför oss uppe i luften.. uch vad jobbigt. Det var den tråååååkigast och segaste och längsta flygning jag någonsin gjort ! Vi gjrode allt man kunde. Vi löste korsord, läste tidning, spelade kort, lyssnade på musik, försökte sova, såg liet film och sen gjorde vi allt det där 1000 gånger och tiden gick inte framåt !! så frustrerande........ men till slut... efter äcklig mat och lite chips till lunch kom vi fram !!

Det gick otroligt lätt att komma in i USA faktiskt . Först gick man igenom säkerhetskontroller där de tog fingeravtryck, ögonscanning / kort och frågade lite frågor om vad vi skulle göra, hur länge, vilka jag skulle åka med mm . Sen gick vi vidare och hämtade vårt bagage och sen ännu en säkerhetskontroll innan vi var inne i själva usa . Där frågade dom hur mycket pengar vi hade och det  blev lite fel när karro var framme, men löste sig bra ändå . Ingen fara där inte ..

Vi fick direkt transfer från flygplatsen till hotellet. Det tog bara 5 minuter, så det var skönt! vi bor på ett jätte fint hotell som heter Hacienda Hotell. Runt omkring finns över 10 mat och frukostställen, stor mataffär och massa mer. Vårt rum e fint och vi har balkong. Jag sover i en egen 120 säng medans karro och jess delar, gött för mig inatt ;)

När vi kom hit så duschade vi, pratade lite på skype med älsklingen och sen gick vi ut och kollade läget. Var dock inte så mycket att kolla eftersom det började bli mörkt och vi visste inte vart vi skulle gå... så vi satte oss på ett restaurang där vi käkade buffe. Dom ade allt från tacos, meatballs, sallader, pasta, frukt och glass till efträtt och gigantisk cola fick vi också !! jätte billigt. Det kostade oss under 100 lappen.

Där satt vi i över 2 timmar och pratade och sådant. Hade vi gått till hotellet tididgare hade nog alla 3 däckat alldeles förtiddigt. vi har bestämt oss för at inte lägga oss fören klockan 22.00, vilket klockan snart är hoppas jag på, är helt död. Har nätan vart uppe i 2 dygn utan sömn, riktig mat och jobbiga flygresor. Sov bara 2 timmar natten till då vi skulle åka med!

jag har ingen adapter vilket suger, hoppas kunna köpa det i dagarna. Vi delar alla 3 på jessicas just nu.. så jag kan inte ladda min dator, för karro och jess ligger och bloggar på deras blogg... Så nu dör min dator när som helst. så det får räcka för idag. Hoppas ni fått en lite blick på hur jobbig vår resa hit var.. men äntligen så är vi här och det känns underbart !! det är ca 13 grader nu på kvällen och ska bli jätte fint i helgen och nästa vecka med!

Imorgon blir det shopping för hela slanten ;)


på flyget.



big XLLL kola ;)

FRAMME I L.A

Nu har vi kommit tillrätta på vårt hotell!

Det gick bra att komma in i usa trots att vi fick svara på massa frågor.. men det fick nästan alla, men annars gick det bra och alla fick vårt bagage och sånt !! :)

vi sitter här med våra datorer och skypar lite och kollar läget.
Solen skiner och det är väl ca 17 grader här ! Klockan är 16.26 här och vi ska vara vakna hela kvällen.

Nu ska vi duscha och sen gå ut en promenad och gå och äta och lite sådant !!

Det blir med uppdate "ikväll" eller imorgon :)

Här kommer ngåra första bilder !


Här åt vi på londons flygplats !!


mhh, good lunch, det känndes att man var i usa ;)


här väntar vi på vår transfer. Uch vad man e äcklig efter att ha flygit i 14 timmar :p



precis utanför flygplatsen ! :) as fint !!

mysmysmysmysmys

Nu säger jag hejdå till bloggen ! vi hörs imorgon när vi landat och kommit till hotellet mm.
Nu har vi precis ätit tacos och ska nu fika med tårta från gårdagen :)

Allt är färdigpackat och resten av kvällen ska jag bara mysa med min älskling och mamma och pappa.
ska pussa sönder på honom och krama ihjäl honom . kommer sakna honom så jag dööör!!!
Älskar dig plutten ;)


ica banken

Helvete, nu har jag råkat tagit bort meddelandet jag skrivit 2 gånger, hur lyckas jag ??
mamma stryker, jag packar, johan kommer snart hit igen.

har fixat in pengar på braiga icabanken som är gratis om man är under 21 och där det även är gratis uttag och köp direkt från kortet.

det blev en liten kortis på vad jag skrev om de andra gångerna.. haha..



Typiskt.

Oh, min kofta som jag glömde på brännö i lördags blir jätte krånlig att hämta.. så jag får köpa en ny nu..
Jag och mamma ska åak till kungsmässan en sväng nu för att fika, köpa kofta, linne, låsa upp min mobil , köpa korsordstidning , handla mm :) när jag kommer hem igen blri det  full fart med packningen.. .

måste även kontrollera så att mitt nya ica krot funkar som det ska ! :)


Tårtan och pakningen...


Mamma fyllde år igår, så jag och johan bakade tårta !! :D




Såhär ser det ut med packningen just nu.. det går inte framåt....





Nu är det äntligen dags!!

Efter låånga månaders väntan med allt vardagligt som jobb, träning osv så är det äntligen dags!!
Det är imorgon det smäller stort !! Kl 07.10 lyfter vårt plan mot usa. Först har vi en mellanlandning i Heathrow i London och efter ca 2 timma på den flygplatsen börjar vi den långa flygresan till L.A .

Vi kommer att landa kl 14.00 imorgon (torsdag) i Amerikansk tid. Här hemma kommer då klockan vara 23.00 på kvällen (torsdag). Det skiljer alltså 9 timmar, vi ligger nio timmar efter. Kommer bli lite trix o mix för att kunna prata med alla här hemma på skype , men det kommer säkert gå bra! :)

Nu har jag egentligen inte tid att sitta här och skriva, men ville ialla fall bara att alla ska veta att jag lever o allt sånt. Har bara väldigt mycket att göra och har haft väldigt mycket dessa dagarna! Jag har inte ens packat klart`?? inte ens lagt i ett enda plagg i resväskan än eller lagt fram alla sakerna... eller funderat vad jag ska ha på mig imorgon på flyget. Jag har inte låst upp min mobil eller köpt korsordstidning. Jag är inte helt klar med mina ansökningar till Ky och högskola.. Som ni förstår har jag ganska mycket att göra idag + att jag ska umgås med mamma, pappa och min älskling <3<3 Kommer sakna dom så mycket !! :(

Hoppas ni har en bra dag så hörs vi antingen ikväll eller när vi landat i L.A !! AWSOOME !!!

♥♥♥

Godmorgon!

Godmorgon allihopa!! :)
Gick upp vid 9 tiden och åt frukost med älsklingen,
sen åkte han ner till helsingborg för att göra en mattetenta,
men han kommer hem ikväll igen :)

Har precis lagt in en del musik och laddat ner + lagt in lite bilder på ipoden:)
Nu ska jag ringa solhuset för att åka och sola. Får antagligen en
tid på direkten, så det är bra :)

Sen börjar jag jobba vid kl 14.00 idag och slutar 21.00.
Min sista jobbdag på över 2 dagar.. det känns väldigt skönt faktiskt !! :)
Ska bli så gött att komma iväg och göra lite annat !!


igår började jag lägga fram lite kläder.. men uch vad svårt det är och det känns som jag inte har några fina kläder alls att ha med mig :( Som tur kan man ju låna av varandra + att vi måste gå och shoppa det första vi gör när vi kommer dit ;)  hihi.. ne, men vi kommer ju till L.A på torsdagen och skolan börjar inte förens på måndagen.. så vi har några dagar på oss att kolla in läget och shoppa !! :)

NEDRÄKNING: 3 dagar kvar!!

Dålig uppdate.

Sorry för dålig uppdatering...
Har haft en supermysig helg med baby .
Lagat mat, sett på film, vart på 50 års kalas,
jag har spelat match mm.

nu ska vi laga tacos, är grymt hungrig!!

Kiss.

Träning!

Det blev omelett och smörstekt macka till middag och lite russin till efträtt :)
Nu är det dags att åka iväg för träning. Har inomhus i gullregnsskolan idag.
Världens minsta hall, där vi kör boxning, cirkelträning och "kött"fotboll (3 mot 3 med minifotboll)

Ha en toppen kväll allihopa.

Storstädning!!

Nu har jag äntligen städat klart !!
Det såg förjävligt ut här hemma, så jag tog mig i kragen och fick tummen ur röven och började städa hela huset.
Har torkat, dammat, plockat undan och damsugit över allt och det behövdes verklgien!!
Nu känns det så skönt !! :)

Idag åkte mamma och pappa upp till Mora. Mamma ska åka stafettvasan och pappa vasaloppet. Good luck to you all :) Undra vad jag skall äta till middag idag då? så tråkigt att bara laga mat till sig själv :( Blir nog bara en omelett eller något ... Har dock träning så borde äta något ordentligare, men jag får se..

snart kommer älsklingen, eller han kommer hit efter min träning !! :) längtar så efter honom ♥
Imorgon ska vi ha världens myskväll, lite för att fira min avresa har jag bestämt. Så det blir god mat, äfträtt mm :)


VÅR TV FUNGERAR INTE NU IGEN :@ DET VAR JU INTE LÄNGESEN DEN GICK ISÖNDER, ELLER BOXEN DÅ MENAR JAG ... FAN, JAG KAN INTE TITTA TV :( BAJS PÅ DET !!

Klipp och sling och solning.

Idag har jag äntligen klippt mig och slingat mig !! :D så nu är jag blond igen, jippiii!!
+ att håret kommer blekas yttligare i usa, me like! :) Så när jag kommer hem kommer det vara as ljust och fint!!
men det blev verkligen jätte fint mitt hår nu, tack fia ♥

Sen efter det åkte jag direkt till solhuset i lindome och solade. uch vad varmt det var idag och jag brände mig mellan brösten och lite i ansiktet .. konstigt att jag brände mig denna gången men inte i tisdags, då det var min första :p

Sen åkte jag hem och tog en fika . Baguette, saft & mammas Allas tidning ;)

Jag har klippt lugg !!!!!

 

Nej, nu lurar jag bara er, har min vanliga snedlugg ;)


The Reader

Har precis sett klart på en film nu, The Reader hette den.
Var en helt okej film som handlade om kärlek, svek, böcker mm..
Den var fin , men samtidigt hemsk ...

Nu ska jag ringa min underbara och bästaste pojkvän och sen ska jag nanna. Natti ♥




Jobbat en stund.

Nu har jag precis kommti hem från jobbet. Blev ett kort jobbpass 17-21. Men det var kul och gick fort!!:)
Det var sista gången jag träffade Tobias innan jag åker så vi tog farväl.. :( Det känns så himla konstigt att vi inte ska träffas fören till sommaren. När vi sa det lät det som över ett år typ!! Kommer sakna alla mina jobbkamrater otroligt mycket eftersom de är en stor del av min vardag... Och mina jobbkamrater är de bästa som finns, helt underbara och jag trivs så bra med allihopa!! Gonna miss you ♥

Nu sitter jag här och ska nog se på en film snart. Har kopierat massa papper, som försäkringspapper, visa weiver, hotellbokningen mm. Har även tagit flera kopior ifall det skulle försvinna osv. Det är ju väldigt viktigt att man har RIKTIGT BRA KOLL på alla sina papper mm. För om dom försvinner och tex dom frågar vart du bor och du inte vet det, då kanske du inte kommer in i landet. Så det är extremt viktigt att man har med sig allt och har koll på allting.
Dom kommer ju antagligen ställa frågor till oss i tullen, om vart vi ska, vart vi ska bo, vad vi ska göra, varför osv...
Dom tar ju även kort och fingeravtryck när man ska in i landet! Men det är bra att dom har sån säkerthet eftersom det är ett sånt stort land med mycket terrorism, knark mm..

Hellre bra säkerhet än sämre :P


Haciendo Hotel

Detta är vårt hotell de två första nätterna, det verkar jätte mysigt och det ligger nära till flygplatsen, ca 10 min. Det finns många bra matställen runt omkring vilket kan vara skönt när man flugit så långt som vi gjort. Vi har även gnaska nära till stranden och till shoppingcentret. Det kommer bli kanon!!

Förberedelser!

Jag skulle fikat med Cathrine idag igentligen, men kände att jag inte orkade. Det känns som jag har så himla mycket att göra innan resan, det är bara 8 dagar kvar!!! Alltså, vi åker nästa torsdag, GALET !! Det är så mycket känslor som kommer fram nu. Jag är nervös, spänd, längtansfull, ledsen (att åka ifrån älsklingen) mm.. Ja, alla möjliga olika känslor man kan ha helt enkelt !!

Har suttit hela förmiddagen med att ladda ner musik som jag ska lägga in på min ipod. Jag har bara musik sen över 3 år tillbaka typ :p haha .. Det är gött med lite nytt. Men min ipod är bara 2 gb eller vad det nu heter så kommer inte få plats med så mycket :( Men jag ska se om jag kan låna älsklingen ipod, den e as cool med videokamera och allt + att man kan ha filmer på den, grymt !! :D

detta kommer ta tid.. det går så långtsamt att få ner musiken ... Segt!! Men det är ändå bra att jag gör det idag, för i helgen kommer jag nog inte få så mycket gjort med detta. Då måste jag  börja med packningen och allt annat!

man får ju ha med sig 23 kilo, men vi ska försöka få ner våra väskor under 15 kilo på ditvägen, så vi kan ha massa med oss hem sen (vi ska köpa resväskor där)

Nu ska jag ta och ringa resia också... Måste fråga dom om maxmåttet på väskorna + hur många kilo vårt handbagage får vara.. Mycket att göra på samma gång!!

artisterna som är ett måste på min ipod är bla.
  • Miley Cyrus         
  • Mando Diao         
  • westlife               
  • Michael Jackson   
  • Alexandra Burke  
  • James Morrisson
  • Keri Hilson           
  • Black Eyed peace 
  • The pussycat dolls

Rätt sent!

Igår blev det rätt sent, så jag var aldrig inne på datorn när jag kom hem vid midnatt.
vi satte oss på Frank´s igår, ett jätte mysigt café nära saluhallen. Vi satt där i över 3 timmar och bara pratade och pratade. Det blev ganska mycket prat om usa, men även om massa annat. Detta ska bli riktigt kul att åka iväg men jag är lite nervös om hur det kommer funka emellan oss och sånt. 3 tjejer lixom, klart det kommer bli tjafs, det blir det alltid. Men jag hoppas att det går bra ändå !!

Hade tänkt ta med kameran igår, men som vanligt så glömde jag den... inga bilder i detta inlägget heller, tråkigt va:p


Fikadag.

Är bara hemma och vänder. Ska åka in till stan med Karro och Jess & ta en fika och prata igenom USA. Jessica kom precis hem från norge så alla vi 3 har inte setts sen november..

Var och solade första gången imorse och sen åkte jag och träffade fia och åt en jätte god lunch på Linnéas!
Satt och pratade massa och det var så kul att träffas igen!! :) Det går så lång tid mellan gångerna just nu :(

medans jag väntar på att pappa ska äta upp så han kan köra mig får ni några gryymesnygga bilder på mig. det är såhär jag ser ut i verkligheten, så ni vet ;)







Skriver lite mer när jag kommer hem!! :)

RSS 2.0