Universial Studios!

Idag bar det av på vår första riktiga utflykt, universial studios!! Det är ett ställe i Hollywood, där vääldigt många filminspelningar av stora filmer mm. spelas in! Det har vart en riktig kanon dag! :)

Idag (torsdag) bestämde vi oss alltså för att skippa skolan och åka till us (jag förkortar universial studios så). Vi hoppade på bussen vid 09.20 och gick av vid metrostationen i Long Beach. Därifrån tog vi metro för första gången, för det är gryyymt billigt och vi tänkte att det var värt att testa en gång fast det tog väldigt lång tid. Så vi köpte biljett och hoppade på metron. Vår lilla japanska rumskamrat var också med, för hon skulle till Santa Monica! När vi ska sätta oss så ligger det folk och sover, har äckliga kläder på sig, luktar illa och ser allmänt väldigt läska ut och det var inte en enda vit människa!! Tillslut hittade vi en vagn där det såg ganska lungt ut och "tåget" rullade iväg. Det såg bra ut i ca en station.. sen började det svämma på med folk, alla mörkhyade eller spanjorer. metron blev helt proppfull och vi åkte genom värre och värre slumområden och vi såg mer och mer läskiga personer och uteliggare överallt när vi tittade ut!! Vi satt som små iglar hela resan och kollade vilka som var bakom oss och framför oss och vad dom gjorde, hur dom såg ut mm. Det kändes som äkta amerikanska metrosar på filmer! Gettho!! Inte nog med detta så var det en tjej bakom oss som satt och smaskade på sitt jädra tuggomi i över en timma + att en liten tjej spydde i sätet framför jessica. Nu kommer vi säkert bli sjuka också :(

När den blåa linjen nådde slutstationen fick vi byta och hoppa på den röda linjen, detta gick som tur var väldigt lätt och vi skiljdes från vår rumskamrat! Satt en liten stund på den och sen gick vi av och var framme. Så fort vi kom upp från metron och kände ljuset och solen så drog vi upp vår handsprit så fort vi kunde och hällde säkert en liter var i våra händer!! vi kände oss så fruktansvärt äckliga, har aldrig haft en sån känsla förut! :( Tillslut kom vi fram till universial studios och vi kunde pusta ut! Vi bestämde oss för att aldrig mer åka metro, utan hellre betala lite mer för taxi!!

Vi kom in i parken och det var jätte fint! vi visste inte riktigt vart vi skulle börja men då såg vi på en skylt att jurassic park började om 5 minuter! Vi följde skyltarna och hittade den! vi hade ingenaning om vad det var utan gick bara in!! Det visade sig att det var en vattenattraktion som man åkte med dinosarier! Dom sprutade vatten här och där så man blev lite blöt och i slutet var det ett as läskigt vattenfall som man åkte ner för, kortare, men brantare än flumride!! Vi åkte även attraktioner mumien, som var en bergochdal bana som var helt svart, du såg ingenting!! Den åkte upp, ner, hit och dit, den åkte baklänges och det var lite monster som lyste upp bara!! helt plötsligt stannar den och läskiga saker börjar pilla oss på fötterna, jag och jesscia blev livrädda och börjar skrika! Creapy !! Efter en liten stund var den åkturen slut :) Efter det gick vi på en "fireshow", där dom visade hur det gick till i eldscener. Vi fick även se hur en scen kunde se ut, så det var as coolt !! Vi gick även på en "effekt"visning där dom visade hur man filmade och klippte in människor, hur man lade till ljud, röster mm. Det var riktigt kul att se sånt och vet ni, det såg så simpelt ut, men det är det ju i verkligheten inte!

Sen åkte vi även The simpson, som var as coolt ! man gick in i små rum och så var det en simolator som var så jädra coolt!! vi hade ingen aning om vad det var när vi satt i åkattraktionen, så vi blev överraskade kan jag säga, men det var grymt! Jag skrek som ett litet barn och det var jätte läskigt;) Synd att vi inte har det på liseberg längre :( Det var alltså bland annat dessa åkattraktioner som fanns och sen var vi även på watershow, animal show, shrek 4D movie. På bion så var det alltså 4D, "vickande" stolar och det sprutade vatten när bla Shrek spottade mm. Vi åt även lite mat under dagen och kollade i suvernirbutiker.

Det vi tyvärr inte hann med att göra var att åka det berömda Universial Train, som visade bakom kulisserna! Vi hade så mycket att göra så vi glömde av det på förmiddagen och vid 5 tiden när vi tänkte göra det, så var det stängt :(:( Skit tråkigt verkligen för det var det som jag helst hade velat göra.. men men! vi såg allt annat och hade verklgien jätte kul!!

Efter detta så kollade vi i lite butiker, köpte med oss jelly beans i olika färger och hoppade in i en taxi! Det kostade ca 200 kr per person, men var värt det för det var så gött att inte hålla på att dö! Taxichaffören släppte oss vi Best By där vi inhandlade en GPS, för endast 600 svenska kronor! Sen gick vi hem och åt lite middag. Jag har vart jätte yr ända sen vi kom hem och nu är det lite bättre, men är fortfarande yr. Ska strax gå och lägga mig, det är ju skola imorgon :( är inte alls sugen kan jag ju säga!!

VET NI??? VI HAR BOKAT VÅR RESA TILL HAWAII, HONOLULU!!
yees, vi har pratat med Anton, killen som vi träffade i Thailand, som nu pluggar på hawaii på wikikii beach! Vi är väldigt väldigt varmt välkomna till deras Penthouse (takvårning), där vi ska spender vår vecka! Det ska bli så himla skönt att åka dit och kommer bli så häftigt, det är ju HAWAII lixom! Vem vill inte åka dit? :D Resan kostade 2900 tur och retur så det var kanon! Kommer bli awsome!

Nepp, dags att gå och kissa, håller på att kissa på mig. hihi! Godnatt allesammans eller jag kanske borde säga godmorgon till er för klockan är ju 06,33 hemma i kalla sverige!!


lägger upp lite bilder idag, men det kommer mer imorgon!!

                     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Du heter?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Skriv gärna din bloggadress här:

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0